7.3.25

BİLİM ADAMLARINDAN PÜF NOKTALAR

 

Değişik şeylerle uğraşın: Zevkli uğraşlar, beyne güç veren besinler gibidir. Hoşunuza gitmeyen çabalardan uzak durmanız doğru olur. Yaşamayı sanat olarak görün. Kendinizi yenileyin, farklı yaşam tarzlarını inceleyin, farklı insanlarla veya orijinal kitaplarla vakit geçirin.

Akıllı insanlarla birlikte olun: Yakın çevrenizi sizi geliştiren insanlardan oluşturun. Onlara uyum sağlamak için göstereceğiniz çabalar, beyninizi olumlu yönde etkiler.

Uzmanlaşın: Yüksek düzeyde düşünceler beyni yönlendirir. İnsan ancak her gün kullandığı bilgileri en iyi şekilde anımsayabilmektedir. Her gün değerli bir şeyler öğrenmeyi ve düşünmeyi alışkanlık haline getirin.

İdeallerinizi erken gerçekleşirin: Yaşı ilerlediği halde hayallerini gerçekleştiremeyenlerin beyni, zayıflamaya daha çok elverişlidir. İdeallerinizi gerçekleştirdiğinizde hemen kendinizi daha üst ideal ve umutlara bağlayın.

Pişmanlık duymayın: Geçmişte şunu yapsaydım, bunu yapsaydım gibi düşünceler insanı genellikle kendi kabuğuna çekilmeye iter. Beyin bir kez yavaşladı mı tekrar eski hızına kavuşması güç olur.

Yeni ufuklar arayın: Yeni deneyimler beynin çevikliğini korur. Unutmayın, beyin kas sistemiyle çalışmadığı için yorulmaz sadece aynı işle uğraşmaktan sıkılır ve zayıflar.

Bir amacınız olsun: Hayatınıza değişiklik getiren uğraşıları seçin. Amaçsız insanlar hayattan koparlar. Beyni de erken zayıflar. İnsanlara faydalı olan amaçları seçmek elbette daha iyidir.

Yürüyüş yapın: Her gün yürüyüş yapın. Günde yarım saat yürümek, zeka testlerinde puanlarınızı her gün artırır. Problemlerinizi spor yaparken çözmeyi deneyin.

Kontrollü olun: Çaresizlik duygusuna kapılmak, beyni durgunlaşmaya ve erken yıpranmaya sürükler. Bu arada, gençlikte çok sayıda arkadaşları olanların, çevreleriyle sürekli ilişki içinde olanların ileride daha başarılı oldukları bildiriliyor.  

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder